Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 56g19kcal1.7g2.8g0.1g0g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.7g0.3g0.8g
Tattarijauho, Myllynparas36g122kcal4.7g24.3g0.6g1.9g
Ruisjauho, 1 dl7.9g25kcal0.9g5g0.2g1.1g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.3g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.2g16kcal0g0g1.8g0g
Kananmuna kuoreton 25g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana414g591kcal25.4g95.8g11g7.6g
Valittu annoskoko207g295kcal12.7g47.9g5.5g3.8g
Annoskoko puolitettuna104g148kcal6.4g24g2.8g1.9g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363