Sämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy ja suola.

Lisää jauhot hiljalleen ja alusta.

Anna kohota kaksinkertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 200 asteessa 10 - 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 870g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 87g65kcal11.4g1g0.3g6g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )30g265kcal0g0g29.3g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 169g513kcal14.8g93.5g3.2g23.5g
Grahamjauho 435g1426kcal45.9g264g9.6g43.1g
Vehnäjauho puolikarkea 470g1612kcal47.9g328.8g5.6g16.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4144g7762kcal240g1374.6g96g178g
Valittu annoskoko2072g3881kcal120g687.3g48g89g
Annoskoko puolitettuna1036g1941kcal60g343.7g24g44.5g
Arvot/100g100g187kcal5.8g33.2g2.3g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82901