Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste40g0kcal0g0g0g0g
Voi 600g4353kcal7.1g2.4g487.8g0g
Manteli 300g1848kcal72.2g19.8g162g21.6g
Vehnälese 24g55kcal3.2g3.7g1.1g9g
Psylliumkuitu, annos 6g20g10kcal0g0g0g16.6g
Kaakaojauhe sokeroitu 24g102kcal1.4g18.6g2.3g0.2g
Kahvijuoma, keskiarvo 60g1.9kcal0.2g0.2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 600g1981kcal12g18g210g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka5g20kcal0g5g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g200g1032kcal20g45.6g85.6g0g
Raparperi 200g67kcal1.4g11g0.2g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4146g18937kcal235g248.6g1898g100.4g
Valittu annoskoko2073g9468kcal117.5g124.3g949g50.2g
Annoskoko puolitettuna1037g4734kcal58.8g62.2g474.5g25.1g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905