Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 14g42kcal2.5g6.8g0.1g1.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.6g1.8kcal0g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g44g26kcal0.7g5.7g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 66g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g27g41kcal0.3g1.6g3.6g0.2g
Oliiviöljy 11g97kcal0g0g10.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g55kcal1.6g11.2g0.2g0.6g
Ohrajauho 12g39kcal1g7.7g0.2g0.9g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 6.6g18kcal0.6g3g0.3g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana416g643kcal13.6g73.4g30.6g8.4g
Valittu annoskoko208g321kcal6.8g36.7g15.3g4.2g
Annoskoko puolitettuna104g161kcal3.4g18.4g7.7g2.1g
Arvot/100g100g154kcal3.3g17.6g7.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694