Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g6.4g22kcal0.5g4.7g0.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.4g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 75g29kcal0.8g5.2g0.2g1.9g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g30g51kcal6g0g3g0g
Basilika, tuore 1g0.3kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.8g2.3kcal0.1g0.1g0.2g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g38g15kcal1.9g1.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 8.3g12kcal1g0g0.8g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana417g270kcal20.8g24.8g8.6g4.8g
Valittu annoskoko209g135kcal10.4g12.4g4.3g2.4g
Annoskoko puolitettuna104g68kcal5.2g6.2g2.2g1.2g
Arvot/100g100g65kcal5g5.9g2.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531