Mexicolainen siika cheviche (Kevennys)

300g Siikaa filettä, mahdollisimman tuoretta
1kpl Vihreä chili
1kpl Punainen chili
200g Luumutomaattia
30g Punasipulia
50g Ruohosipulia
10g Limen kuorta
20g Limen mehua
5g Suolaa
1g Mustapippuria
5g Korianteria, tuoretta

Puhdista siikafileet ruodoista ja fileoi nahattomaksi.

Leikkaa fileet ohueksi suikaleeksi, tulitikku on hyvä koko esimerkki.

Laita nyt filesuikaleet astiaan ja puristan yhden limen mehu joukkoon.

Sekoita hyvin ja laita kylmään n. 20minuutiksi.

Nyt puhdista chileistä siemenet ja kuutioi pieneksi.

Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi, luumutomaatit viipaleiksi ja ruohosipuli silpuksi.

Yhdistä sipulit, tomaatit, kala, limen kuori ja korianteri.

Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Anna makujen tasaantua 30min.

Tarjoile hyvän ruis-chiabatan kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 167 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Siika 94g94kcal16.2g0g3.2g0g
Chili paprika punainen14g5.6kcal0.3g1.3g0g0g
Luumutomaatti pirkka, 83g63g13kcal0.4g2.4g0.2g3.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ruohosipuli, tuore16g4.2kcal0.2g0.6g0.1g0.2g
Lime, kuorittu, annos 50g9g3.4kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Korianteri, tuore, annos 20g1.6g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana418g247kcal34.6g10.4g7.2g9.2g
Valittu annoskoko209g124kcal17.3g5.2g3.6g4.6g
Annoskoko puolitettuna104g62kcal8.7g2.6g1.8g2.3g
Arvot/100g100g59kcal8.3g2.5g1.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=297521