Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste40g0kcal0g0g0g0g
Voi 602g4367kcal7.2g2.4g489.4g0g
Manteli 301g1854kcal72.4g19.9g162.5g21.7g
Vehnälese 24g55kcal3.2g3.7g1.1g9g
Psylliumkuitu, annos 6g20g10kcal0g0g0g16.7g
Kaakaojauhe sokeroitu 24g102kcal1.4g18.6g2.3g0.2g
Kahvijuoma, keskiarvo 60g1.9kcal0.2g0.2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 602g1987kcal12g18.1g210.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka5g20kcal0g5g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g201g1036kcal20.1g45.8g85.9g0g
Raparperi 201g68kcal1.4g11g0.2g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4160g19000kcal235.8g249.4g1904.2g100.8g
Valittu annoskoko2080g9500kcal117.9g124.7g952.1g50.4g
Annoskoko puolitettuna1040g4750kcal59g62.4g476.1g25.2g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905