Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 169g685kcal0g168.7g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl238g811kcal33.4g152.6g7.4g13.1g
Vehnänalkio, 0,25 dl50g159kcal14.4g16.4g4g7g
Leivinjauhe 10g17kcal0.5g3.8g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl99g894kcal0g0g99.3g0g
Rahka, valio298g194kcal29.8g12.5g0.9g0g
Mustikka metsä- 358g157kcal1.8g22.9g2.1g11.8g
Kananmuna kuoreton 437g624kcal54.6g1.3g44.8g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 397g136kcal12.2g19.9g0.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g95kcal0g23.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4160g7545kcal293.4g843.4g317.8g63.8g
Valittu annoskoko2080g3772kcal146.7g421.7g158.9g31.9g
Annoskoko puolitettuna1040g1886kcal73.4g210.9g79.5g16g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203558