Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g445g689kcal62.3g11.1g44.5g0.9g
Peruna, vanha, kuorittu 318g242kcal6g49.2g0.6g3.2g
Porkkana, tuore229g64kcal1.4g12.8g0.5g5.7g
Selleri, annos 50g32g4.4kcal0.3g1g0g0g
Lanttu 64g18kcal0.6g2.9g0.2g1.1g
Palsternakka 10g6.1kcal0g1.1g0g0.4g
Purjosipuli 6.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Persilja 13g3.5kcal0.2g0.1g0g1g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g18g16kcal0.5g0.6g1.2g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 953g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4172g2090kcal142.8g158g94g25g
Valittu annoskoko2086g1045kcal71.4g79g47g12.5g
Annoskoko puolitettuna1043g523kcal35.7g39.5g23.5g6.3g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=355915