Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi200g900kcal13g120g42g6.2g
Mascarpone (250g)400g2088kcal18g18g216g0g
Flora Vanilla 12%500g950kcal22.5g80g60g0g
Sokeri 425g1725kcal0g424.6g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g120g77kcal4.2g0.2g30g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g4.9g0g0g
Suolapähkinä 6g36kcal1.5g0.6g3g0.4g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 180g76kcal17.7g0.7g0.2g0g
Vispikerma Flora 20%100g220kcal3g5g20g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g150g839kcal12.6g82.5g51g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4172g13861kcal185g1473g844.4g13.2g
Valittu annoskoko2086g6931kcal92.5g736.5g422.2g6.6g
Annoskoko puolitettuna1043g3465kcal46.3g368.3g211.1g3.3g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432313