Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot13g38kcal1.8g0.1g3.4g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g13g3.8kcal0.1g0.5g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa75g105kcal20.7g0g1.9g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 19g73kcal0.4g0.4g7.9g0g
Crowmoor siideri63g25kcal0g2.4g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana418g531kcal46.6g9.2g29.6g0.8g
Valittu annoskoko209g266kcal23.3g4.6g14.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna105g133kcal11.7g2.3g7.4g0.2g
Arvot/100g100g127kcal11.1g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542