Savusiikapiirakka

Sekoita perunasosejauhe ja piimä keskenään.

Lisää öljy.

Sekoita jauhot toisessa kulhossa ja nypi sitten sekaisin piimä-perunasoseen kanssa.

Lisää lopuksi vesi.

Voitele iso piirasvuoka (huom: halkaisija 27 cm). Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli.

Kun sipuli käytetään raakana, kannattaa huolehtia, että se on riittävän hienoa silppua.

Halutessasi voit kuullottaa sipulia kevyesti pannulla.

Leikkaa kala pieniksi paloiksi putsaten samalla ruodot pois.

Hienonna tilli.

Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 239 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.2g8g0.1g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g118kcal0g0g13.1g0g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 4.8g15kcal0.5g2.9g0.1g0.3g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%8.7g22kcal1.2g1g0.5g4.3g
Perunasosejauhe valmistamaton 12g44kcal0.7g8.5g0.5g0.8g
Maustamaton jogurttirahka (Milbona), annos 250g22g13kcal1.6g1.1g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 18g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Savusiika savukala26g31kcal5.5g0g1g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl18g15kcal0.2g0.8g1.2g0g
Ranskankerma, Milbona18g51kcal0.4g0.5g5.2g0g
Juustoraastesekoitus (Gouda+Edam) (Lidl), annos 100g13g43kcal3.3g0.3g3.1g0g
Raejuusto, velbo, lidl (Velbo), annos 100g18g14kcal2.3g0.3g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 15g22kcal1.9g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana418g859kcal38g48g53.8g12g
Valittu annoskoko209g429kcal19g24g26.9g6g
Annoskoko puolitettuna105g215kcal9.5g12g13.5g3g
Arvot/100g100g205kcal9.1g11.5g12.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234166