Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha8.3g14kcal1.6g0g0.8g0g
Sipuli (kuorittu)4.2g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy 0.3g2.5kcal0g0g0.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2.9g1.8kcal0g0.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.1g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Jauhelihamauste, annos 15g0.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 2.1g3.6kcal0.2g0g0.3g0g
Ketsuppi, Heinz0.6g0.6kcal0g0.2g0g0g
Sinappi 0.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Korppujauho 0.5g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana42g56kcal4.2g2.6g3g0.2g
Valittu annoskoko21g28kcal2.1g1.3g1.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna11g14kcal1.1g0.7g0.8g0.1g
Arvot/100g100g134kcal10g6.2g7.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727