Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)5.3g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kukkakaali 2.1g0.5kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 7g16kcal1.2g0g1.2g0g
Pekoni rasvainen 1.5g5.6kcal0.2g0g0.6g0g
Sinappi 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.5g4.2kcal0g0g0.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1.8g5.8kcal0g0.1g0.6g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g0.9g1.3kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana43g70kcal3.2g0.8g6g0.2g
Valittu annoskoko21g35kcal1.6g0.4g3g0.1g
Annoskoko puolitettuna11g18kcal0.8g0.2g1.5g0.1g
Arvot/100g100g165kcal7.5g1.9g14.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178