Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g8.1g30kcal0.9g5.3g0.4g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 7.5g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön1.5g10kcal0g0.1g0.2g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g0.5g4.5kcal0g0g0.5g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g2.5g6.3kcal0.5g1.2g0.2g0.4g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0.1g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g0.7g4.2kcal0.2g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana43g110kcal3.2g13.4g3.4g1.8g
Valittu annoskoko21g55kcal1.6g6.7g1.7g0.9g
Annoskoko puolitettuna11g28kcal0.8g3.4g0.9g0.5g
Arvot/100g100g259kcal7.5g31.5g8g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214