Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 13g112kcal0g0g12.7g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g5.4g7.1kcal0.7g0g0.5g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl0.9g1.3kcal0g0.1g0.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.9g0.2kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana43g241kcal1.4g0.4g26.6g0g
Valittu annoskoko21g121kcal0.7g0.2g13.3g0g
Annoskoko puolitettuna11g60kcal0.4g0.1g6.7g0g
Arvot/100g100g567kcal3.3g0.9g62.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485