Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g11g35kcal1.1g6.9g0.3g0.9g
Pellavansiemen kokonainen 1g5.1kcal0.2g0g0.4g0.3g
Cashewpähkinä 1.4g8kcal0.3g0.3g0.6g0g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g0.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)6.2g2kcal0.2g0.3g0g0g
Puolukkahillo 1.8g2.5kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana43g105kcal3.6g16.2g2.6g2.4g
Valittu annoskoko22g53kcal1.8g8.1g1.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna11g26kcal0.9g4.1g0.7g0.6g
Arvot/100g100g244kcal8.3g37.5g6g5.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141