Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)3.1g5.2kcal0.1g0.1g0.5g0g
Valkoviini kuiva 1.6g1.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g9g3.4kcal0.1g0.7g0g0.3g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Broileri rintafile,maustamaton7g7.2kcal1.6g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana44g40kcal3.6g1.6g1.8g0.6g
Valittu annoskoko22g20kcal1.8g0.8g0.9g0.3g
Annoskoko puolitettuna11g10kcal0.9g0.4g0.5g0.2g
Arvot/100g100g91kcal8.2g3.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012