Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 0.5g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Kaurahiutale 1.9g7kcal0.3g1.1g0.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana44g17kcal0.6g2.6g0.2g0.6g
Valittu annoskoko22g8kcal0.3g1.3g0.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna11g4kcal0.2g0.7g0.1g0.2g
Arvot/100g100g38kcal1.4g5.9g0.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530