Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha38g62kcal7.1g0g3.8g0g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)38g9kcal0.4g2.1g0g0.5g
Basilika, kuivattu 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Ruokasuola jodioitu 0.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 16g5.2kcal0.1g0.9g0g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 75g20kcal2.5g2.3g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%14g32kcal4.1g0.4g1.7g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Lasagnelevy Rainbow15g56kcal2.1g10.8g0.5g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana420g443kcal33.6g38.2g17g3.6g
Valittu annoskoko210g222kcal16.8g19.1g8.5g1.8g
Annoskoko puolitettuna105g111kcal8.4g9.6g4.3g0.9g
Arvot/100g100g106kcal8g9.1g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111