Hirvihöystö

Leikkaa liha pieniksi kuutioksi ja ruskista voin ja öljyn sekoituksessa.

Lisää paloitellut porkkanat, sipulit ja mausteet.

Kaada viini ja lihaliemi joukkoon.

Hauduta kunnes lihat ovat pehmeitä.

Suurusta kylmään veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla.

Mausteeksi olen laittanut riistamaustetta ja laakerinlehden.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Jos oma paino sallii voit lisätä lorauksen kermaa.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 125g141kcal26.5g0g3.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Porkkana 16g5.3kcal0.1g0.9g0g0.4g
Punaviini 19g13kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaattipyree (Felix), annos 10g1.9g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.9g2.6kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.6kcal0.3g1.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana420g372kcal55.6g11g8.2g2.6g
Valittu annoskoko210g186kcal27.8g5.5g4.1g1.3g
Annoskoko puolitettuna105g93kcal13.9g2.8g2.1g0.7g
Arvot/100g100g88kcal13.2g2.6g2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75890