Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl17g152kcal0g0g16.9g0g
Tomaattisose tomaattipyree 19g14kcal0.8g2.4g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz25g26kcal0.2g6g0g0.3g
Chili mausteseos, Old El Paso10g28kcal0.8g4.9g0.6g0g
Kanaliemi rainbow 1 L1001g501kcal40g10g40g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g250g310kcal7.5g64.1g0.5g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g313g128kcal4.4g25.3g0.9g0g
Timjami 0.6g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g19g28kcal3g0.2g1.7g0g
Aito nakki HK (500g)375g901kcal45.1g11.3g75.1g0g
Persilja 7.5g2.1kcal0.1g0.1g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4200g4219kcal205.6g255g271.6g4.8g
Valittu annoskoko2100g2110kcal102.8g127.5g135.8g2.4g
Annoskoko puolitettuna1050g1055kcal51.4g63.8g67.9g1.2g
Arvot/100g100g101kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=200460