Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g271kcal0g0g30.1g0g
Vesi1004g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1024g3513kcal104.3g716.7g12.3g35.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4200g7568kcal208.6g1433.4g84.8g71.6g
Valittu annoskoko2100g3784kcal104.3g716.7g42.4g35.8g
Annoskoko puolitettuna1050g1892kcal52.2g358.4g21.2g17.9g
Arvot/100g100g180kcal5g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156263