Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow400g400kcal92g0g3.6g0g
Herkkusieni 340g54kcal7.1g1g1.1g5.1g
Sipuli 300g91kcal3.7g14.4g0.6g5.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g10g22kcal1.7g1.7g0.9g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%200g380kcal20g10g28g0g
Tilli, tuore 200g60kcal7.4g1.8g1.6g4.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g90kcal0g0g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4212g2392kcal272g95.2g92.4g32.2g
Valittu annoskoko2106g1196kcal136g47.6g46.2g16.1g
Annoskoko puolitettuna1053g598kcal68g23.8g23.1g8.1g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343