Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 110g377kcal11.2g76.8g1.3g3.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g12g3.4kcal0.1g0.7g0g0.3g
Sokeri 0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 4.7g3.5kcal0.6g0.1g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl38g17kcal1.6g2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana423g955kcal27g160.6g19.8g8.8g
Valittu annoskoko211g478kcal13.5g80.3g9.9g4.4g
Annoskoko puolitettuna106g239kcal6.8g40.2g5g2.2g
Arvot/100g100g226kcal6.4g38g4.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81603