Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali125g26kcal1.5g4.2g0.2g2.6g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 50g66kcal1.3g1.6g6g0g
Dijonsinappi, Maille, Original3.7g2.6kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Ruohosipuli, tuore5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g27g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana423g274kcal13g13.2g18.2g5.8g
Valittu annoskoko211g137kcal6.5g6.6g9.1g2.9g
Annoskoko puolitettuna106g68kcal3.3g3.3g4.6g1.5g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447