Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 7528g192kcal0.3g0.3g21.2g0g
Sokeri 41g166kcal0g41g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 48g165kcal4.9g33.6g0.6g1.7g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.2g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g24g13kcal2.2g1g0g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g28g34kcal0.8g1.2g2.8g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 37g14kcal0.1g3g0g0.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.4g5.1kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana423g1203kcal16.8g167.8g49.2g4.6g
Valittu annoskoko212g601kcal8.4g83.9g24.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna106g301kcal4.2g42g12.3g1.2g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388072