Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 887g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g20g70kcal8.8g7.8g1.2g0g
Neljänviljanhiutale 53g175kcal5.4g30.9g1.9g6.1g
Vehnäjauho puolikarkea 1037g3560kcal105.7g726.2g12.4g36.3g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 98g297kcal8.5g54g1.9g13.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4224g8203kcal256.8g1637.8g34.8g112g
Valittu annoskoko2112g4102kcal128.4g818.9g17.4g56g
Annoskoko puolitettuna1056g2051kcal64.2g409.5g8.7g28g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256