Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 600g173kcal6g27.6g1.8g10.8g
Selleri, annos 50g240g34kcal2.4g7.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Kuohukerma,valio,2dl240g816kcal4.8g7.2g84g0g
Juustoraaste emmental punaleima240g936kcal69.6g0g72g0g
Vehnäjauho, sunnuntai12g42kcal1.4g8.5g0.3g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4224g4435kcal180.2g189.6g319.4g58.6g
Valittu annoskoko2112g2217kcal90.1g94.8g159.7g29.3g
Annoskoko puolitettuna1056g1109kcal45.1g47.4g79.9g14.7g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465