Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g75g300kcal0g75g0g0g
Liivatelehti, gelatiini3.8g13kcal3.2g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g250g63kcal3.5g11.5g0.8g9.3g
Vaahtoutuva vaniljakastike313g500kcal15g50g28.1g0.6g
Vispikerma, Pirkka 2 dl313g1063kcal6.3g8.4g112.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu340g429kcal37.4g1g30.6g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta102g366kcal13.2g71.2g2.1g3.6g
Fariinisokeri250g1015kcal0g249.9g0g0g
Voi 156g1134kcal1.9g0.6g127.1g0g
Suklaa tumma 313g1615kcal12.2g166.5g96.9g16.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4230g12995kcal185.4g1268.2g796.2g60.2g
Valittu annoskoko2115g6498kcal92.7g634.1g398.1g30.1g
Annoskoko puolitettuna1058g3249kcal46.4g317.1g199.1g15.1g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100551