Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 68g20kcal0.7g3.1g0.2g1.2g
Palsternakka 23g14kcal0.1g2.7g0.1g1g
Nauris 90g25kcal0.9g3.8g0.3g1.7g
Lohifilee 540g1055kcal100.9g0g72.9g0g
Tilli, tuore 18g5.4kcal0.7g0.2g0.1g0.4g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g14g30kcal2.3g2.3g1.2g0.1g
Sipulikuutiot Apetit90g23kcal1.1g4.3g0.2g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g90g15kcal1.7g1.9g0.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 270g891kcal5.4g8.1g94.5g0g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4230g4164kcal228g54g339.4g9.2g
Valittu annoskoko2115g2082kcal114g27g169.7g4.6g
Annoskoko puolitettuna1058g1041kcal57g13.5g84.9g2.3g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981