Mansikkatorttu

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan.

3. Paista korppujauhotetussa piirakkavuoassa 10-15 min. 200 C:ssa.

Anna jäähtyä.

4. Vaahdota kermavaahto ja sekoita täyteaineet keskenään.

5. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mansikoilla.

Jos tortun laittaa kylmään muutamasi tunniksi ennen tarjoilua, täyte kiinteytyy.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.5g0.1g2.8g0g
Sokeri 14g58kcal0g14.2g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai11g38kcal1.3g7.7g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 34g44kcal0.9g1.1g4g0g
Kuohukerma,valio,2dl34g114kcal0.7g1g11.7g0g
Sokeri 6g25kcal0g6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.7kcal0g1.7g0g0g
Mansikka 84g39kcal0.4g7g0.2g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana424g730kcal13.6g78.2g37.8g3.8g
Valittu annoskoko212g365kcal6.8g39.1g18.9g1.9g
Annoskoko puolitettuna106g183kcal3.4g19.6g9.5g1g
Arvot/100g100g172kcal3.2g18.5g8.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431709