Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)67g85kcal7.4g0.2g6.1g0g
Sokeri 29g116kcal0g28.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g113kcal3.3g23g0.4g1.1g
Leivinjauhe 1.7g3kcal0.1g0.6g0g0g
Vesi5.6g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl22g76kcal0.4g0.7g7.9g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 45g36kcal0.2g7.7g0.1g0.7g
Sitruunamehu, laimentamaton5.6g1.2kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana425g889kcal22.8g128.8g29g3.6g
Valittu annoskoko212g445kcal11.4g64.4g14.5g1.8g
Annoskoko puolitettuna106g222kcal5.7g32.2g7.3g0.9g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148