Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 200g1448kcal2.4g0.8g162.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai415g1453kcal49.8g294.8g8.7g12.5g
Sokeri 204g827kcal0g203.4g0g0g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Ruokasooda 8g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 160g48kcal4.6g5.7g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Raparperi 479g161kcal3.3g26.4g0.5g6.7g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 160g211kcal4.2g5.1g19.2g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g200g120kcal20g8.6g0.6g0g
Sokeri 136g551kcal0g135.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 88g125kcal11g0.3g9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4240g10202kcal202.4g1407.2g410g38.4g
Valittu annoskoko2120g5101kcal101.2g703.6g205g19.2g
Annoskoko puolitettuna1060g2551kcal50.6g351.8g102.5g9.6g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429574