Hollandaise

Laakerinlehti
1/4 tl mustapippureita (kokonaisia)
1/2 rkl vettä

Etikka, laakerinlehti, pippurit ja vesi kasariin.

Kuumenna kuplivaksi ja keitä kokoon niin, että puolet jää jäljelle.

Munankeltuaiset kulhoon ja vesihauteeseen.

Etikkaseos siivilöitynä perään.

Vatkaa voikuutiot yksitellen mukaan.

Suolaa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 53 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)1413g10176kcal1.4g1.4g1130.7g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 404g1150kcal62.6g0.8g101g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)303g61kcal0g19.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4240g22774kcal128g43.8g2463.4g0g
Valittu annoskoko2120g11387kcal64g21.9g1231.7g0g
Annoskoko puolitettuna1060g5694kcal32g11g615.9g0g
Arvot/100g100g537kcal3g1g58.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=67435