Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 224g1628kcal2.7g0.9g182.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 269g338kcal29.6g0.7g24.3g0g
Kaurahiutale 90g336kcal13g51.2g6.6g9g
Vehnäjauho puolikarkea 292g1001kcal29.7g204.2g3.5g10.2g
Sokeri 324g1316kcal0g323.9g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g449g525kcal12.6g18g44.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g72kcal0g17.8g0g0g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.4g0g0g
Mustikka metsä- 449g198kcal2.2g28.7g2.7g14.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4248g10859kcal180.6g1297.6g528.8g68g
Valittu annoskoko2124g5429kcal90.3g648.8g264.4g34g
Annoskoko puolitettuna1062g2715kcal45.2g324.4g132.2g17g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932