Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1020g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g130g416kcal14.8g79.3g3.6g15.7g
Siirappi 19g56kcal0g13.7g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 25g70kcal3.8g6.5g1.1g9.8g
Vehnälese 28g64kcal3.7g4.3g1.3g10.4g
Ruisjauho (Rainbow)93g297kcal9.3g58.4g2.1g13g
Vehnäjauho puolikarkea 784g2689kcal79.9g548.6g9.4g27.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl21g188kcal0g0g20.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4256g7557kcal223g1421.6g76.8g152.6g
Valittu annoskoko2128g3778kcal111.5g710.8g38.4g76.3g
Annoskoko puolitettuna1064g1889kcal55.8g355.4g19.2g38.2g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885