Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 619g883kcal77.4g1.9g63.5g0g
Sokeri 591g2399kcal0g590.5g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 422g2249kcal1.4g1.5g253.3g0g
Leivinjauhe 28g49kcal1.5g10.6g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka28g112kcal0g27.9g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen422g139kcal13.9g20.7g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 17g63kcal3.1g1.9g3.7g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4256g11790kcal194.6g1310g641g10.4g
Valittu annoskoko2128g5895kcal97.3g655g320.5g5.2g
Annoskoko puolitettuna1064g2948kcal48.7g327.5g160.3g2.6g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472