Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.2g4.4kcal0.6g0.5g0.1g0g
Maito, Kevyt17g7.7kcal0.5g0.8g0.3g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl4.5g15kcal0.6g2.5g0.3g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 36g124kcal3.7g25.3g0.4g1.3g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Nautajauheliha 15%45g91kcal8g0g6.7g0g
Sipuli (kuorittu)39g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Riisi puuroutuva 14g49kcal0.9g10.7g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 25g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml14g21kcal0.3g0.3g2.1g0g
Paprikajauhe 0.2g0.7kcal0g0g0g0.1g
Valkopippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana426g740kcal36.4g89.8g25.2g6g
Valittu annoskoko213g370kcal18.2g44.9g12.6g3g
Annoskoko puolitettuna107g185kcal9.1g22.5g6.3g1.5g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=110420