Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 84g20kcal1.5g1.8g0.3g1.9g
Purjosipuli 17g3.8kcal0.3g0.4g0g0.4g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Rypsiöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Flora kevyt margariini 40 400g3.1g12kcal0g0.1g1.3g0g
Kasvisliemi laimennettu 84g7.7kcal0.2g0.3g0.6g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g21g50kcal3.1g0.6g4.2g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana426g241kcal10.6g7g18.4g4.6g
Valittu annoskoko213g121kcal5.3g3.5g9.2g2.3g
Annoskoko puolitettuna107g60kcal2.7g1.8g4.6g1.2g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.6g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518