Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)6.1g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Purjosipuli 6.1g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g44g26kcal0.7g5.7g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3.2kcal0.1g0.7g0g0.3g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 2.4g17kcal0g0g2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.7g6kcal0.2g1.2g0g0.1g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.9g5.9kcal0.2g0.7g0.3g0g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)35g42kcal7g0g1.2g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)18g15kcal0.2g0.6g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana427g237kcal17.2g18.6g9.4g2g
Valittu annoskoko213g119kcal8.6g9.3g4.7g1g
Annoskoko puolitettuna107g59kcal4.3g4.7g2.4g0.5g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904