Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%28g22kcal0.9g1.7g1.4g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g15g43kcal2.3g0.5g3.5g0g
Valkosipuli 15g17kcal1.2g2.5g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)154g42kcal2g7.4g0.3g2.6g
Kukkakaali587g115kcal10.6g12.9g1.2g13.5g
Vesi1049g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )7g63kcal0g0g7g0g
Peruna, keskikokoinen 60g280g168kcal4.2g36.4g0.3g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4270g939kcal42.4g122.8g27.6g37.8g
Valittu annoskoko2135g470kcal21.2g61.4g13.8g18.9g
Annoskoko puolitettuna1068g235kcal10.6g30.7g6.9g9.5g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100525