Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 390g1338kcal39.7g273g4.7g13.7g
Sokeri 298g1208kcal0g297.2g0g0g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 188g999kcal0.6g0.7g112.5g0g
Kananmuna kuoreton 138g196kcal17.2g0.4g14.1g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)150g48kcal4.5g7g0g0g
Raparperi 210g71kcal1.4g11.5g0.2g2.9g
Mansikka 350g163kcal1.8g29.4g0.7g6.7g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 375g222kcal36.8g11.3g1.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.3kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4276g8590kcal205g1283.2g267.4g46.6g
Valittu annoskoko2138g4295kcal102.5g641.6g133.7g23.3g
Annoskoko puolitettuna1069g2148kcal51.3g320.8g66.9g11.7g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=128300