Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g20g30kcal3.6g0g1.8g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr2.2g6.2kcal0.2g0.2g0.5g0g
Parsakaali brokkoli 15g5.3kcal0.7g0.3g0g0.4g
Purjosipuli 6g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Juuriselleri 1g0.3kcal0g0g0g0g
Palsternakka 5g3.2kcal0g0.6g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g65g18kcal0.4g3.9g0.1g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana428g129kcal10g10.2g4.8g4.6g
Valittu annoskoko214g65kcal5g5.1g2.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna107g32kcal2.5g2.6g1.2g1.2g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551