Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)90g150kcal12.6g1g11.7g0g
Peruna, keskikokoinen 60g70g42kcal1.1g9.1g0.1g0.6g
Kirsikkatomaatti, 50g42g8.3kcal0.3g1.6g0.1g0g
Valkosipuli 0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 6.7g13kcal0.1g0.1g1.3g0.3g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana429g509kcal28.4g23.8g35.4g1.8g
Valittu annoskoko215g254kcal14.2g11.9g17.7g0.9g
Annoskoko puolitettuna107g127kcal7.1g6g8.9g0.5g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.5g8.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240