Rahkatorttu (persikkaa sisällä)

Voitele tasapohjainen irtopohjavuoka, halk.

noin 25cm.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna vatkaten joukkoon.

lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Laita kylmään huilimaan täytteen teon ajaksi.

Viipaloi valutetut persikat ohuemmiksi siivuiksi.

Sekoita täytteen ainekset kermaa lukuunottamatta keskenään, sitruunasta mukaan myös raastettu kuori.

Levitä pohjan päälle persikkaviipaleet.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita se varoen muun täytteen joukkoon.

Kaada täyte persikoiden päälle.

Paista 50-60min. 175 asteessa.

Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen vuuan reunojen irroittamista ja lautaselle siirtelyä.

Säilytä jääkaapissa.

Persikat voi jättää pois tai korvata ne muulla mieleisellä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g13g91kcal0.1g0.1g10g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0.3%63g41kcal6.9g2.6g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml6.3g1.3kcal0.5g0g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.5g8.4kcal0g2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.3g5kcal0g1.2g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g25g85kcal0.5g0.8g8.8g0g
Persikkasäilyke sokeriliemessä 45g31kcal0.4g6.9g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana429g832kcal28g77.4g44g2.2g
Valittu annoskoko215g416kcal14g38.7g22g1.1g
Annoskoko puolitettuna107g208kcal7g19.4g11g0.6g
Arvot/100g100g194kcal6.5g18g10.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422284