Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen

Valmista ensin juuri:

1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa

Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.

Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.

yön yli.

Lisää sitten juureen:

2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta tulee 3 leipää.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1374 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 78g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 6.3g21kcal0g5.1g0g0g
Täysjyväohrajauho, sunnuntai (Raisio), annos 60g77g255kcal8.5g51g1.5g8.5g
Vehnäjauho puolikarkea 31g105kcal3.1g21.3g0.4g1.1g
Rypsiöljy 5.2g46kcal0g0g5.2g0g
Auringonkukansiemen 16g93kcal3.6g2g7.7g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana429g1037kcal30.4g158.8g29.6g21g
Valittu annoskoko215g519kcal15.2g79.4g14.8g10.5g
Annoskoko puolitettuna107g259kcal7.6g39.7g7.4g5.3g
Arvot/100g100g242kcal7.1g37g6.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=202162