Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1269g268kcal15.2g43.2g2.5g26.7g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 423g963kcal80.4g0g71.9g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g53g180kcal3.4g40.7g0.6g0g
Sipuli 58g18kcal0.7g2.8g0.1g1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen11g76kcal0.1g0.1g8.5g0g
Kananmuna, keitetty 58g83kcal7.3g0.2g6g0g
Kuohukerma106g360kcal2.1g3.2g37g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 148g447kcal0.1g109.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4284g4786kcal218.6g399.8g253.2g55.4g
Valittu annoskoko2142g2393kcal109.3g199.9g126.6g27.7g
Annoskoko puolitettuna1071g1197kcal54.7g100g63.3g13.9g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326