Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 751g136kcal4.2g18.8g3g5.3g
Purjosipuli 250g57kcal4.5g6g0.5g5.3g
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.2g0g
Vesi1001g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow3.1g8.1kcal0.3g0.3g0.6g0.1g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour63g188kcal2.1g2.7g18.8g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.5g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)63g100kcal1.7g1.7g9.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4300g1237kcal26.4g60g93g22.8g
Valittu annoskoko2150g618kcal13.2g30g46.5g11.4g
Annoskoko puolitettuna1075g309kcal6.6g15g23.3g5.7g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485