Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus20g70kcal2.8g0.1g6.4g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g20g25kcal2.4g0.8g1.4g0.2g
Flora kevyt ruoka 7%10g8.5kcal0.1g0.5g0.7g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g20g24kcal0.7g0.7g2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen10g3.3kcal0.3g0.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu40g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g80g296kcal3.6g24.8g20g3g
Juustoraaste Arla Magre 17%16g45kcal4.6g0.4g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana432g1045kcal37.8g55.8g73.6g6.4g
Valittu annoskoko216g522kcal18.9g27.9g36.8g3.2g
Annoskoko puolitettuna108g261kcal9.5g14g18.4g1.6g
Arvot/100g100g242kcal8.8g12.9g17g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224